donderdag 28 juli 2016

Workshop 'interactief voorlezen' voor ouders en professionals


Ouders en professionals in de kinderopvang weten dat voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van jonge kinderen stimuleert. Kinderen raken vertrouwd met klanken, woorden, zinnen en verhalen als ze worden voorgelezen. Voorlezen vergroot ook de woordenschat, stimuleert de luistervaardigheid en het concentratievermogen van het kind. Tevens stimuleert het de sociaal-emotionele vaardigheden van het jonge kind. 
Interactief voorlezen is het doelbewust onderbreken van het voorlezen met open vragen over het verhaal of de plaatjes. Spontane onderbrekingen van het kind horen ook bij het interactief voorlezen. Het draait dus om de interactie tussen de voorlezer en diegene die meegaat in het voorlees-avontuur. Deze interactie vormt dan ook de basis van alle voorstellingen van Fien de Voorleesfee.
Krista Feije  (Fien de Voorleesfee) verzorgt op verzoek een workshop over 'Interactief Voorlezen' voor ouders en professionals in de kinderopvang. In 90 minuten leer en ervaar je wat interactief voorlezen is en ga je ook zelf aan de slag met je favoriete prentenboek. De workshop richt zich op voorlezen aan kinderen t/m tien jaar. De workshop is zowel als bijscholing als ouderavond in te zetten.
Dus....ben je nieuwsgierig naar het, nog verborgen, voorleestalent van je collega's of wil je de ouders van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of de b.s.o. een inspirerende workshop bieden? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden.
Want...voorlezen is een moment van hart tot hart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten